Eliteserien; Nordstrand1 fosser framover

Runde 4-6 i ELITESERIEN ble spilt i helgen og Nordstrands 1.lag var ikke snauere enn at de tok full pott- 6 av 6 poeng!

Det startet godt fredag da laget slo serielederne fra Alta 4-2. Helpoengene kom ved GM Rune Djurhuus, IM Johannes Haug og FM Andreas Tryggestad. Det ble remiser på 1.og 6.bord ved GM Erik Blomqvist og Isak Sjøberg. Nordstrand lå på 6.plass etter første spillehelgen i desember og klatret opp på delt 3.plass med fire andre lag kun ett poeng bak Bergens og SK1911.

LØRDAG; Nordstand tok en flott seier 4,5-1,5 over Asker. Med denne seieren rykket laget opp på 3.plassen foran Vålerenga på samme poengsum, men Nordstrand rangeres foran pga den viktige seieren mot dem første spillehelg.

Rune og Erik mot hhv GM Tisdal og GM Østenstad (Foto:Anniken Vestby)

Helpoengene kom ved Erik, Johannes, Andreas og FM Daniel Nordquelle, mens Isak spilte remis på 6.bord.

SØNDAG: NORDSTRAND OPP PÅ SØLVPLASS

Nordstrands motstander søndag , OSS, kjemper virkelig med ryggen mot veggen og hadde tapt de fire siste kampene før søndagens kamp mot Nordstrand. OSS er aldri noen lett motstander, men Nordstrand gikk raskt opp i en 2-1 ledelse etter seier av Andreas, remis ved Erik og Isak. Daniel spilte seg opp og sikret også remis. Så satt Rune og Johannes igjen med noe dårligere stillinger og uklart om det ble vinst, uavgjort eller tap i kampen. Men Johannes spilte seg etterhvert til en teoretisk remisstilling. Runes motstander, GM Emanuel Berg, prøvde på et springeroffer der han kom 3 bønder over, men dette viste seg ikke å holde etter korrekt forsvarsspill av Rune- dermed SEIER 3,5-2,5!

MATCHVINNER MOT OSS; FM Andreas G Tryggestad som tok 3/3 denne helgen (Foto A.Vestby)

GULLSJANSER; etter den flotte innsatsen denne helg er Nordstrand absolutt med i medaljekampen. Bergens leder serien med 10p foran Nordstrand og Vålerenga på 9 og SK1911 på 8p. Nordstrand har igjen SK96 og SOSS og i siste runde et storoppgjør mot SK1911. For at det skal gå Nordstrands vei må vi ta 2p mer enn Bergens og holde de andre unna og det er slettes ikke umulig! STÅ PÅ NSK!