Svein Erik Kumle 1932 – 2019

Svein Erik Kumle har gått bort, 86 år gammel.

Svein Erik Kumle på Haugastøl der familien hadde hytte i 30 år. (Foto fra Aud Kjersti Kumle Bækkedal)

Svein Erik Kumle kom til Nordstrand sjakklubb i 2003. Sjakk har alltid vært en viktig del av hans liv. Familien flyttet fra Bergen til Sarpsborg i 1969. Han var aktiv i Bergen sjakklubb både som spiller og i det administrative.

I Sarpsborg var han medlem i over 30 år og også der engasjerte han seg som spiller og aktiv i styre og stell. Hans beste prestasjon var KM tittelen i lynsjakk fra 1973. I sesongen 74/75 hadde han verv i NSF og også i Østfold Sjakkrets. Svein Erik var lærer og rektor og han likte å lære bort sjakk og undervise i sjakk også.

I Nordstrand sjakklubb var Svein Erik den som alltid hjalp til under sjakkveldene og trengte du en mann på et lag i seriesjakken så stilte han alltid opp. Vi beundret også hans gode fysiske form og besluttsomhet; han bestemte seg for å satse på langdistanseløping som 50-åring og vi traff ham ofte på turveiene i området og rundt Nøklevann.

Svein Erik underviste barn og unge på Skullerud aktivitetshus under flere år i en tid da ungdomssjakken var i rivende utvikling. Og som viser at unge og eldre kan møtes i det unike fellesskapet som sjakken gir.

Takk for mange gode minner,   Hvil i fred

Svein Erik Kumle bisettes i Vestre Gravlund

Gamle kapell torsdag 6.juni kl 13


the attachments to this post:


last ned