TIDEN STO STILLE PÅ HØVIKODDEN

Sjakk og fotokunst på Høvikodden 5 dager til ende. Fotoutstillingen «Tid som står stille» inkluderte sjakkmatch med verdensstjerner med full TV-dekning.  Tidligere sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson og fotokunstner Dag Alveng tok initiativet til et uoffisielt vm i Fischer Random. Sittende under et bilde av gravstenen til Bobby Fischer stilte regjerende mester Hikaru Nakamura til kamp mot Magnus Carlsen.

 Carlsen mot Nakamura

Publikum sto tett rundt spillerne og fikk ta bilder på begynnelsen av hvert parti, 16 i tallet, 8 hurtig/8 lyn. Men deretter var det alldeles tystnad. Dette i kontrast til en intens kamp på brettet i en uvant sjakkdisiplin. Ville Magnus ta nok en tittel i sjakk?

Det viste seg til slutt at Magnus Carlsen var den beste også i Fischer Random til tross for at Hikaru Nakamura var mer kjent med spilleformen og regjerende mester. Magnus avgjorde kampen i det 5. lynpartiet tirsdag da han nådde uintagelige 12,5 poeng.

På bildet ser vi Dag Alveng, fotograf og initiativtager, flankert av Bærum kommunes ordfører, Atle Grønn og banankakemannen fra NRK. Dag Alveng var forøvrig med i Nordstrand sjakklubb en kort periode og husket godt Jan Synnestvedt og andre i klubben fortalte han.

              

Under arrangementet var det også anledning og komme å spille mot gode spillere, og på bildet til høyre over ser vi Linnea som gir simultan som hun vant 12-6! (foto: Erlend Sæteren).

Nordstrand stilte også med frivillige mannskaper som hjalp til med arrangementet. Takk til alle hjelperne; Arne-Birger, Bjørn PM, Frode, Morten L og Jussi.


the attachments to this post:


Linnea spiller simultan på Fischer-VM_DSC1024 1


20180213_185538


20180213_215846