Årets Landsturnering ble arrangert i Stavanger med 38 deltagere fra Nordstrand i  så godt som alle klasser. Mange bodde på spillerhotellet, mens 12 garvede sjakkspillere var innlosjert på ScandicPark nærmere sentrum. Selveste sjakkgudinnen Caissa ønsket oss velkommen på denne originale måten:

IM-NAPP til FM Johannes Haug,  KLASSEVINNER KL 2; Jussi Dyrnes,  LYNSJAKKMESTER; Daniel Nordquelle.

De tre sterkeste prestasjonene under NM av Nordstrandspillerne sto Johannes, Jussi og Daniel for som tok IM-napp, NM-klasse2-gull og NM-lynsjakk Kadett-gull. VI GRATULERER!

RESULTATER KLASSE FOR KLASSE:

ELITEKLASSEN:

nr 11 FM Johannes Haug 4,5p          nr 22 FM Andreas G Tryggestad 3p

Her startet FM Johannes Haug med et brak og slo GM Kjetil A Lie i første runde. Andreas var også med på notene og de hadde begge 2p etter 3 runder. Deretter falt Andreas litt av mens Johannes fortsatte å storspille og var oppe på en fantastisk 2.plass med 4p etter 6 runder og på god vei mot IM-napp. I runde 7 ble Simen Agdestein for sterk og Johannes tok sitt avgjørende halvpoeng i sisterunden og sikret seg sitt første IM-napp.

Johannes mot Simen i 7.runde (foto:Tor Gulbrandsen)

MESTERKLASSEN

nr 11 FM Flemming Christenson 5,5p      nr 15 Bror Thanke 5p  nr 41    Tor Gulbrandsen 2p

I Klasse Mester fikk vi et hyggelig comeback av Flemming som ble bestemann med 5,5p foan Bror på 5.

KLASSE 1

nr 5 Cornelius Kvendseth 6p     nr 11 Ole Jørn Gyldenås 5p     nr 17 Valdemar Staunsbjerg 5p     nr 29 Per K Vigdal 4p     nr31 Ivar Sømhovd 3.5p

I Klasse 1 kjempet Cornelius og Ole Jørn lenge i toppen. Cornelius tok en flott 5 plass til slutt mens Ole Jørn tok 11.plass. Både Cornelius og Valdemar vant mye rating, hhv 40 og 30.

KLASSE 2

VINNER KL 2: nr 1  Jussi Dyrnes 7,5p    nr 8 Knut Ø Abrahamsen 6p     nr 26 Kjetil Ruud 5p     nr 28 Thoralf Barstad 5p     nr 41 Otto Milvang 4p     nr 67 Rune Taranger2,5p

Jussi øverst på pallen som vinner av kl2 (Foto Tor Gulbrandsen)

Formannen tok grep i NmKlasse 2 og startet som en rakett med 4 strake og opp på 1.bordet. Så kom feilskjæret i 5.runde med tap mot sølvvinner Jia Qi Xue fra 1911, men deretter startet en ny seiersrekke og en solid remis i sisterunde mot bronsevinner Sigurd Kittelsen, Asko. Dermed sikret Jussi Nordstrands eneste klasseseier under årets NM. Knut tok fine 6p og ble nr 8 og Thoralf og Otto gikk opp i rating,  Thoralf hele 26.

KLASSE 3

nr 33 Terje Wivestad 5p     nr 58 Torge Ugland 3,5p     nr 70 Bjørn Ellingsrud 2,5p     nr 72 Jonas W Strømsodd 1,5

I Klasse3 tok Terje 5p og ble med det beste Nordstrandsspiller av 4 i klassen.

KLASSE 4

nr 9 Atle Stærli 5,5p     nr 38 Erling Tenold 3,5p

I Klasse 4 kjempet Atle lenge i toppen og satt på 1.bordet i runde 8, men endte på 9. til slutt.

KLASSE 5

nr 8 Lars Paul Huse 6p     nr 24 Julie Sømhovd 5p     nr 38 Jan Otto Beitnes 4,5p

I klasse 5 stilte Nordstrand med unge Julie og to «sjakkpappaer» og Lars Paul gjorde en flott turnering og tok hele 6p som holdt til 8.plass. Det ble remis i siste partiet men med seier her hadde han pallen innen rekkevidde. Alle spiste masse rating, – godt kjempa folkens!

ALDERSBESTEMTE KLASSER:

KLASSE SENIOR A

nr 8 Jan Synnestvedt 5,5p

Jan forsvarte Nordstrands ære i Sr-klassen og tok 5,5p etter en fin sluttspurt og med en flott sluttspillsseier i sisterunden, se og lær!

KLASSE JUNIOR

nr 7 Daniel Nordquelle 5,5p     nr 12 Isak Sjøberg 5p

Daniel ble best i jr med 7.plass og ytterligere opp i rating

KLASSE KADETT

nr 9 Sigurd K Huse 5,5     nr 17 Thyra Kvendseth 5p     nr 37 Arne K Huse 3,5p

Kadettklassene var slått sammen og beste Nordtrandsspiller ble Sigurd på 5,5p mens broren Arne spiste mest rating.

KLASSE LILLEPUTT

nr 9 Andreas Tenold 5,5p     nr 30 Andreas R Beitnes 3,5p

5,5 poeng tok Andreas til slutt i lilleputt på 9.plass.

KLASSE MINIPUTT

nr 5 Amelia Nordquelle 6,5p     nr 8 Eivind G Kreken 6p     nr 22 Livia Lindstad 5p     nr 39 Haakon G Kreken 4p     nr 55 Sol Christine Snellingen 1p

Amelia kjempet hele turneringen i toppen og satt på 1.- 3.bord hele turneringen igjennom. Hun lå lenge på 3.plass og hadde pallen på skuddhold i sisterunden og med seier her ville hun antagelig ha vunnet hele klassen. Men dessverre tapte hun for Louis Khoo-Thwe fra OSS og måtte nøye seg med 5.plass- men uansett en flott turnering! Eivind G Kreken tok hele 6p på 8.plass.

NM I LYNSJAKK:

ble spilt fredag og Nordstrand hadde 4 spillere til finalen med en gullvinner og to sølvvinnere.