Om NSK


Velkommen til Nordstrand Sjakklubb

Nordstrand Sjakklubb (NSK) ble stiftet 6.november 1945. Klubben har over 130 medlemmer av varierende spillestyrke – fra nybegynnere til stormestere i sjakk. I overkant av halvparten av disse møtes hver torsdag kl. 18.30 på Lambertseter Gård, Langbølgen 2 C. I tillegg har klubben arrangementer på enkelte tirsdager – se terminliste for program. Klubben har moderne utstyr – elektroniske DTG klokker og nye brett/brikker.


Lambertseter Gård, Litografi av Kjell Thorjussen.

Hvert år arrangeres klubbmesterskap (på våren) og høstturnering, samt klubbmesterskap i lynsjakk og i hurtigsjakk. Siste helg i august arrangeres NSK GP hurtigsjakkturnering og i april NSK GP lang sjakkturnering. Disse har over 150 deltagere hvert år fra en rekke klubber.

I tillegg kommer pokalkamper mot våre vennskapsklubber, medlemsaftener, julebord og generalforsamling. Nordstrand Sjakklubb stiller også med 6-7 lag i Østlandsserien, og har et godt tilbud av aktiviteter til sjakkspillere fra nybegynnernivå til elitenivå. Nordstrands 1. lag deltar i Eliteserien (2018-2019). Klubben tok sølv i Eliteserien (2017-2018) og kvalifiserte seg dermed til EM for lag. I EM for lag i 2018 tok klubben en flott 12 plass. Klubben tok også sølv i Eliteserien (2018-2019). Klubben har to norgesmestere i sjakk – Johan Salomon og Jonathan Tisdall.

Nordstrand sjakklubb arrangerte Landsturneringen i sjakk i 2015 og satte deltagerrekord for arrangementet med 670 deltagere. Klubben arrangerer Landsturneringen i sjakk neste gang i 2022 i samarbeid med Kongsvinger sjakklubb.

Vi arrangerer sjakkurs for nybegynnere og klubbspillere to ganger i året. Se på nettsiden når neste kurs starter.

Vi legger vel så stor vekt på det sosiale som det sportslige. Dette har vært med på å gjøre NSK til en stor og sterk klubb.
Som klubbmedlem er du også automatisk medlem av Norges Sjakkforbund.

Alle medlemmer får spillerlisens og kan stille i offisielle turneringer i NSF, dette inkluderer blant annet NGP-er, åpne turneringer i utlandet, samt kretsmesterskap og norgesmesterskap. Alle medlemmer får Norsk Sjakkblad i posten flere ganger i året
Alle medlemmer kan få offisiell norsk og internasjonal rating.

Sesongen i NSK varer fra august til juni.

For ytterligere informasjon om Nordstrand Sjakklubb kontakt formann: Jussi Dyrnes


the attachments to this page:


LAMB2