NORDSTRAND NR 12 I EUROPEAN CLUB CUP!

NORDSTRAND SJAKKLUBB HAR GJORT SIN BESTE PRESTASJON NOENSINNE:

Nr 12 i ECC- EUROPEAN CLUB CUP som er verdens sterkeste lagturnering- sjakkens Champions league!

Nordstrand mot superstormestre fra St.Petersburg i 6.runde. Fra venstre: Erik, Johan, Rune og Andreas.

Nordstrand lag i ECC: fra høyre: FM Daniel Nordquelle- FM Andreas G Tryggestad- FM Johannes Haug- GM Rune Djurhuus-  GM Johan Salomon- GM Erik Blomqvist og FM Flemming Christenson (som hadde frirunde)

 

Førstebordspiller Erik mot Svidler med Magnus som tilskuer (ALLE FOTO: Pål Nordquelle

RUNDERAPPORT FRA fung lagleder Pål Nordquelle:

Nordstrand Sjakklubb har tatt 12 plass i European Chess Club Cup (ECCC) 2018 i Porto Carras i Hellas!

Dette er nest beste resultat for et norsk lag noensinne i denne turneringen, kun slått av et Vålerenga med Magnus Carlsen på første bord i år. En vannvittig sisterunde gjorde dagen ulidelig spennende etter at Erik dessverre bukket i solid stilling. Igjen var det Rune og Andreas som tok hvert sitt poeng. Johannes tryllet seg til remi og Flemming spilte solid og hadde på et tidspunkt seieren klar. Partiet endte allikevel kun med remi og dermed uavgjort i siste runde.

Ifjor klarte Vålerenga å få en 15 plass som var det beste norske resultatet frem til da. Med store forsterkninger endte de i år på 5 plass. Peter Svidlers russiske lag som slo oss i går 5-1, slo Vålerenga 4-2 idag og tok med det førsteplassen!

Med imponerende innsats fra alle på laget, klarte de fem NSKU «juniorene», forsterket med Rune og Erik å sikre klubben en historisk plassering i denne gjeve turneringen. Erik Blomquist, Johan Salomon, Rune Djurhuus, Johannes Haug, Andreas Tryggestad, Daniel Nordquelle og Flemming Christensen har gjort alle som er glad i sjakk på Nordstrand stolte. Dette laget vil bare bli bedre og vil snart bli ytterligere forsterket av yngre spillere som har spilt seg gode på Lambertsetergård.

Gratulerer til hele NSK/NSKU.


the attachments to this post:


FB_IMG_1539932143377


FB_IMG_1539932176119


FB_IMG_1539932193446