EM FOR LAG 2018

EM for lag arrangeres for 34. gang fra 12-18 oktober 2018. Spillested er Porto Carras Grand Resort i Halkidiki, Hellas. Den årlige turneringen spilles over 7-runder med standard tid-kontroll av 90 minutter for 40 trekk pluss 30 minutter til slutten av spillet, med en 30-sekunders tillegg per trekk fra trekk 1. Plasseringer bestemmes av match Points (2-1-0). I tillegg premier for beste individuelle prestasjon for hvert enkelt bord.

Den åpne klassen for menn spilles over 6 brett. Det stiller 63 lag og 448 spillere, inkludert verdensmester Magnus Carlsen som stiller for Vålerenga. En rekke av verdens eliten i sjakk deltar, totalt i overkant av 120 stormestere. Tre norske lag stiller – Vålerenga, 1911 og Nordstrand. Vålerenga er rangert som nr. 5, Nordstrand som nr. 22 og SK 1911 som nr. 28 i turneringen av totalt 63 lag.

Nordstrands lag som debuterer i EM for lag – består av:

GM Erik Blomqvist, GM Johan Salomon, GM Rune Djurhuus, FM Johannes Haug, FM Andreas Garberg Tryggestad, FM Daniel Nordquelle og FM Flemming Christenson. Pål Nordquelle er lagleder.

Full dekning med kommentarer, video, bilder og nyheter tilbys gjennom den offisielle nettsiden www.eurochess2018.com og www.chess24.com. Live-partier kan følges på www.chessbomb.com.


the attachments to this post:


logo-final ECC 2018