Tema: Froms gambit

Torsdag er det klart for høstens tematurnering. Denne gangen er det Froms gambit som skal prøves. Stillingen oppstår etter 1.f4 e5 2. fxe4 d6 3. exd6 Lxd6

Svart velger altså den skarpeste varianten mot hvits 1. f4. Hvit kan transponere til Kongegambit ved å spille 2. e4, men temaet denne gangen er altså der hvit mottar gambitten. I utgangsstillingen spiller hvit vanligvis 4. Sf3, som også er det beste trekket, for å hindre Dh4+. Deretter har svart flere alternativer. Mest spilt er 4. … g5 (Av noen kalt Laskervarianten), 4. … Lg4, 4. … Sf6, 4. … Sc6 med flere som er noenlunde likeverdige ifølge Houdini.

Så nå er det opp til hvitspillerne å forsvare 1. f4 og sortspillerne å rettferdiggjøre den ofrede bonden.

Det blir en meget kort intro kl. 1830.

Lykke til!


the attachments to this post:


Froms gambit


Froms gambit