Johan Salomon vant 41st Vila de Sitges! GRATULERER!

Et kjemperesultat av Johan som etter 9 runder sto igjen alene på toppen med 7,5poeng. Med en ratingperformance på 2637 tok han sin første inntegning i GM-tittelen!

Johan Salomon hadde en laber start på turneringen med tap mot en lavere ratet Argentiner i 2.runde. Men han spilte seg kraftig opp og i 5.runde spilte han remis mot GMAlonso (2528). Etter dette så han seg aldri tilbake og avsluttet med formidable 4/4 mot sterk motstand; i 7.runde vant han norskeoppgjøret mot OL-deltager GM Leif Erlend Johannesen (2517), i 8.runde ble det seier mot lederen GM Jorge Cori (2623)(som er verdensmester under 16 år).

Da gjensto den Armenske GM Karen Grigoryan (2580) som foran den siste runden ledet alene med 7poeng. Her hadde man kanskje forventet en rask remis og delt seier for Grigoryan, men sannelig min hatt her tikket akkurat resultatet inn på Chess-results: 1-0 til Johan Salomon!!!!!

Johan var 19.seedet i turneringen og la bak seg et 20 tall GM og IMer og fikk bekreftet sin fine form etter 2.plassen i NM under LANDSTURNERINGEN i Oppsal Arena. Nest beste nordmann ble Leif Erlend med 5,5 på 16.plass.