NORDSTRAND TIL ELITESERIEN !

Nordstrand sjakklubb vant 3.5 -2,5 mot Hell i kvalikkampen til eliteserien. Nordstrand hadde hvit på førstebordet.

Kampen startet godt for oss, og etter 3,5timers spill stod det 2-0 etter seire av Trond og Flemming. De fleste Nordstrandsspillerne hadde god tid på klokka og det så lyst ut. Men kampen tilspisset seg noe da Ivars motstander fikk inn et lovende kvalitetsoffer og angrep, Johannes mistet kvalitet og Stig sin stilling virket tapt. På førstebordet hadde Rune vunnet bonde men hadde vel ikke mer enn remis. Ved et 3-3 resultat ville seieren da ha gått til Hell på grunn av seier på høyeste bord. Kunne Ivar og Johannes holde remis og dermed sikre lagseier?

Vel Johannes reiste seg straks han hadde mistet kvalitet og fant det sterke -De3 og hvit måtte ta remis ved evigsjakk eller risikere å tape. Samtidig beholdt Ivar kvaliteten og klarte en hardt tilkjempet remis. Med Rune sin remis på førstebord med bonde over sikret dermed Nordstrand seieren og plassen i Codan Eliteserien 2014-15!!!!!

VI GRATULERER! Takk til alle spillerne og lagleder Tor, og jeg tror vi trygt kan si at rettferdigheten har seiret med vårens kvalifiseringsmatch på Lambertseter gård friskt i minnet. (ref J, A-B)

RESULTATER:

Nordstrand_hell

Dermed er Nordstrand tilbake på høyeste nivå i norsk seriesjakk. Årets eliteserie spilles med 12 lag hvor hele 4 lag rykker ned. Men elitelaget bør ha god sjanse til å hevde seg nå som vi har en god blanding av erfarne spillere og unge talenter.


the attachments to this post:


Nordstrand_hell