FEMUNDSJAKKEN 2023

Nordstrand sjakklubb og Lars Monsen arrangerte i helgen 2.-4.juni 2023 den første utgaven av Femundsjakken. Initiativet kom fra Lars Monsen og stødig turneringsleder var Otto Milvang.

FEMUNDSJAKKEN bestod av to separate NGP-turneringer, en lynsjakkturnering på fredagskvelden og en hurtigsjakkturnering på lørdagen.

Bror Thanke var ikke snauere enn at han vant begge turneringene, med Tor Gulbrandsen på sølvplass begge dager. På lynsjakken tok Nordstrand de 6 første plassene; Bror foran Tor, Lars Johansen, Lars Monsen, Per Kr Vigdal og Ole Jørn Gyldenås! 23 deltagere hadde tatt den lange veien til fjells.

Hurtigsjakken lørdag ble vunnet av Bror foran Tor og Jon Kåre Myrene, Elverum. På 4.fulgte Ole Jørn Gyldenås foran Per Kr Vigdal. Her var det 25 deltagere.

Villmarksentusiast og sjakkspiller Lars Monsen med vinner av Gr B Olaf Mundal til venstre og vår dobbeltvinner Bror Thanke til høyre.
Sølvvinner begge dager; Tor Gulbrandsen

En kan trygt si at fjellet og Femundsmarka ga en flott ramme rundt arrangementet. Turneringene ble spilt på Monsens Femunden Lodge og på gårdsplassen var det stor lavvu med fest på kvelden med bålvarme og musikk.

Turneringer som denne gir også fin anledning til andre aktiviteter mellom turneringene. Konseptet SJAKK OG FRILUFTSLIV er nå etablert;

En stor Tiur tok en tur over tunet
Borti marka vandret reinen
Femundsmarka har mange turmuligheter og andre friluftstilbud. Her ser vi turneringsvinneren med formannen på tur til Norges minste Nasjonalpark Gutulia. Bildet fra Gutulisetra