STERK START PÅ ELITESERIEN FOR NORDSTRAND

Eliteserien i sjakk startet på fredag 2.11. Nordstrand fikk en god start mot Akademisk med seier 5,5 – 0,5. 1. laget slo deretter på lørdag  Asker 5,0 -1,0. Johan Salomon møtte Berge Østenstad og det ble et skarpt parti i Winaver varianten i fransk forsvar.

[White «Johan Salomon»]
[Black «Berge Østenstad»]

Det var dermed duket for en liten seriefinale mellom Vålerenga og Nordstrand på søndag. Begge lagene hadde 4. lag poeng før innbyrdes oppgjør. Vålerenga klarte å vinne et jevnt oppgjør med 3,5 mot 2,5, hvor Daniel Nordquelle sto for et helpoeng mot IM Tor F. Kaasen. Nordstrand ligger dermed på en fin 4.plass etter at 1/3 av eliteserien er spilt. Vålerenga og 1911 leder eliteserien med full pott etter tre runder, mens Alta fortsetter sin fremgang fra i fjor og ligger på 3. plass. Alta slo OSS i første runde.